100% přírodní indické oleje

Přírodní mýdlový základ - hustý gel bez SLES. - 500 ml

Kód produktu: AD2166
Cena bez DPH: 168,00 Kč
Cena s DPH: 203,28 Kč

V jedné moravské rodinné mýdlárně pro MANIPURU na zakázku "uvařili" tento přírodní mýdlový gel - velice jemný, bez jakékoli agresivní povrchově aktivní látky a 100% přírodní Tento základ může být použit přímo na tělo, obličej a vlasy  nebo ho můžete použít pro následující výrobu sprchových gelů a šamponů. Je tak hustý. že jej dávkujeme do kelímků. Pro domácí užití doporučujeme použít dávkovač s pumpičkou.

Je velice vhodný pro kombinaci s esenciálními oleji - ředění 0,5% - 1%, Po přidání esencí změní svou barvu na mléčně bílou. Lze také naředit odvarem z bylin (s trochou lihu pro konzervaci) nebo je rovněž možné přidat vitamin E či lecitin. Zkoušeli jsme rovněž naředit jojobovým a mandlovým olejem. Směs se dobře smíchala a složky se neoddělovaly.

 

INCI: Aqua, Maltodextrin, Cocamidopropyl Betaine, Coco-glucoside, Sodium Coco Sulfate, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Citric Acid  

 

O škodlivosti SLS a SLES  se mluví zejména v souvislosti s dráždivostí prvního z nich - SLS se používá v medicíně jako látka, kterou se zjišťuje reaktivita organismu na pokožkové podráždění chemikáliemi. Platí to pro konkrétní koncentrace látky. V jiných koncentracích je SLS pro pokožku člověka nedráždivý, u citlivých osob však může i jiná koncentrace vyvolat dráždivou reakci na sliznicích (koutky očí, rty, sliznice pochvy, ...).
 
Ve složení některých přírodních výrobků najde spotřebitel i označení Sodium Coco Sulfate. Co se za ním skrývá? Je to nesyntetický Sodium Lauryl Sulfate. Kokosový olej, ze kterého se látka vyrábí, sestává ze širokého spektra mastných kyselin. Při výrobě  výrobce používá čistý kokosový olej a sulfátová reakcí produkovat Sodium Coco Sulfate. Jeho vlastnosti budou záviset na kvalitě úrody sklízené v daném roce. SLS - Sodium Lauryl Sulfate je čištěná verze vyráběna trošku jiným postupem (odstraněním jiných než C-12 molekul ze suroviny a následnou sulfatací). Čistý SLS je účinnější, proto jej používá více výrobců. 
 
 
SLES ci SLS se vyrábí také derivací oleje z kokosových ořechů, tedy není to úplně syntetická nepřírodních chemikálie.

Kontakt

Manipura

badawi@email.cz

Provozovna:
Manipura
areál Narexu
Moskevská 63
Praha 10, 10100

Sidlo firmy (nikoliv prodejna!):
Kodaňská 536/27 Praha 10 101 00

kancelář: tel 776009817 - pouze ve všední dny 9.30-18.00

Odběrné místo:
Obchod DAMBRA
Petrohradská 29, Praha 10
(obchod není kamennou prodejnou MANIPURY, slouži jen jako místo k osobnímu odběru)
Pondělí 9:00 - 12:00 a 13.00 - 15.00
Úterý 9:00 - 12:00 a 13.00 - 15.00
Středa 9.00 - 12.00 a 13:30 - 18:00
Čtvrtek 9:00 - 12:00 a 13.00 - 15.00
Pátek po telefonické domluvě 777 003 336 - většinou do 12. hod

Vyhledávání

© 2011 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode E-shop